Kedves Tagjaink és leendő Támogatóink

 

 

Ismételten elérkezett az adóbevallások ideje, és vele együtt a 2004. évi adóalap egy százalékának felajánlási lehetősége. Minden évben – jogosultságunk megszerzése óta – tagjaink számára írunk egy rövid felhívást, hogy egyesületünk részére ajánlja fel az előbbiekben említett összeget, amennyiben nincs más irányú elkötelezettsége. Tudni kell, hogy az utóbbi három évben egyesületünknek a tagdíjakon kívül szinte az egyetlen bevételi lehetősége az egy százalékos felajánlásokból érkező összeg volt, mivel az egyesület tevékenységére pályázati rendszereken keresztült forrást találni – megfelelő kiírás hiányában – nem könnyű. Éppen ezért ezek a felajánlások működésünk szempontjából nélkülözhetetlenek, nélkülük a megszokott árú és színvonalú programok lebonyolítása lehetetlen.

 A tavalyi évben az egy százalék felajánlásokból befolyt 291 105 Ft tette lehetővé több programunk megszervezését, valamint eszközök vásárlását. Az összegből fordítottunk az idei, szobi szilveszteri program szervezési költségeire, a 2003-ban vásárolt GPS-vevőhöz vettünk egy Európa-részletes térképszoftvert, eszközállományunk további Nanuq típusú magashegyi sátorral bővült, valamint a három tagunk: Békefi Zoltán, Rudas Péter és Pálvölgyi Csongor által vásárolt Land Rover gépjármű vételárához járultunk hozzá. A Land Rovert az egyesület által szervezett belföldi és külföldi utak során fogjuk használni. Az egyesület sikeres gazdálkodása következtében megvásárolt közös használatú eszközöket folyamatosan kell újakkal pótolni, mivel a nagy számú megvalósult program – sokszor extrém körülmények között – viszonylag gyors amortizációt eredményez.

 Gondolom, hogy a fentiekből is kitűnik, hogy idén is lesz helye az egyesület gazdálkodásában a felajánlásaitoknak, amely felhasználását szintén programjaink finanszírozására és új, közös használatú eszközök vásárlására kívánjuk fordítani. Terveink szerint ebben az évben egy projektor vásárlására kerítünk sort, amellyel megoldódik a több tagunk által előnyben részesített digitális fényképek vetítése programjaink során, a vásárláshoz a tavalyi megmaradt SZJA 1% összeget is be kívánjuk vonni. Bízunk benne, hogy a 2004. évben megvalósított programok részvételi költsége, valamint ahhoz kapcsolódóan az egyesület által biztosított eszközök és kedvezmények megléte minden résztvevő számára meggyőzően bizonyították az előző évi egy százalékok hatékony felhasználását.

Végül kérünk mindenkit, hogy amennyiben nincsen elkötelezettsége bármely kedvezményezett irányában, egyesületünk számára tegyétek elérhetővé 2004. évi adóalap egy százalékát! Kérünk mindenkit, akinek szimpatikus egyesületünk tevékenysége, személyes tapasztalata van színes programjainkból, fontos neki, hogy az elkövetkező években is biztosítható legyen a megszokott színvonalon az ország különböző szegletéből összekovácsolódott Kőrösis társaság összejöveteleinek biztosítása, nyilatkozatának benyújtásakor egyesületünket tüntesse fel kedvezményezettként. Továbbá ha nem túl nagy kérés, hívjátok fel a figyelmét barátaitoknak, szülőknek, rokonoknak, hogy egyesületünk is tudja fogadni az 1 %-os felajánlásokat, s aki kéri legyetek szívesek megadni a nevünket és adószámunkat.

Az 1 %-os felajánlásnak az egyesület részére történő eljuttatásával kapcsolatosan részleteket megtudhatod és rendelkező nyilatkozatot is letölthetsz....

Segítségeteket előre – s mindannyiunk nevében is – köszönjük!

 

                                                                                                                                  elnökség