Macedónia, Görögország - AJÁNLÓ

2007. június 22. - július 2. között Macedóniában, és Görögországban jártunk. Az út során igénybe vett apartmanokkal, kempingekkel maximálisan meg voltunk elégedve. Kellemes tapasztalatainkat ezen a lapon szeretnénk megosztani mindenkivel, akit érdekel. A GPS koordinátákat WGS 84 vetületi rendszerben adtuk meg.

1. Ohrid, Macedónia - Velice Sipinkoski (Apartman)

Ohrid Macedónia egyik legszebb turistaparadicsoma. Az Ohridi-tó hangulata a tengert idézi, a hangulatos városban pedig számos történelmi épület, műemlék található.

Az itt bemutatott apartman 8-10 fő családias elszállásolására kiválóan alkalmas. Nem kell 4 csillagos hotelre gondolni, de tiszta, rendes, zuhanyzós szobák vannak, korrekt áron. (2007-ben 7 EUR/fő/éj)

Cím: Noemuri ul. 7., Ohrid

 GPS koordináták: 41.117817, 20.804550

2. Paleokastritsa, Korfu (Görögország) - Napoleon - apartments

Paleokastritsa Korfu északnyugati részén fekvő, apartmanokból, szállodákból és kempingekből álló turista-település, amely a sziget egyik legszebb részén helyezkedik el.

A Napoleon - apartmanokat több hónappal az indulás előtt foglaltuk le, telefonon. Interneten akadtunk rá, egy chat oldalon, ahol elismerően nyilatkoztak róla. Mi sem csalódtunk. Kifogástalan lakosztályok, korrekt áron. (2007-ben 15 EUR/fő/éj)

GPS koordináták: 39.673333, 19.706717

Korfu bemutatását mellőzzük. A programokról, és látnivalókról rengeteg cikket lehet találni az interneten. Elizabeth Tavernája azonban olyan mély nyomot hagyott bennünk, hogy mindenképpen kell egy pár szót ejtenünk róla.

Aki Korfura látogat, és megcsömörlött a strandolástól- és bulizástól, mindenképpen látogasson el Elizabeth Tavernájába, Ducadesbe.

 

 

 

A település Paleokastritsától kb. 8 km, de mivel nem tengerparton fekszik, kevésbé felkapott. Kb. ilyen lehetett Korfu úgy 50 évvel ezelőtt... Elizabeth (a képen látható barátságos hölgy) 60 éve személyesen vezeti a tavernát, és nyugodtan mondhatjuk, hogy ez idő alatt elsajátította a vendéglátás minden fontos elemét. Minden vendéget nagy figyelemmel vesz körül, és eszköztárába beletartozik úgy a társalgás, mint az ajándék saláta vagy kancsó bor, valamint a tavernáról 60 év alatt, a vendégek által készített fotókból összeállított fényképalbum bemutatása. Természetesen mi is készítettünk fotókat, amelyekkel Elizabeth gazdagíthatja majd albumát.

GPS koordinákat sajnos itt nem rögzítettünk, de a taverna könnyen megtalálható: a főutcán van, és Elizabeth minden áthaladó kocsinak messziről integet...

3. Kastraki, kemping (Görögország)

Korfuról hazafelé tartva 2 napot töltöttünk Kastrakiban, a Meteoráknál. Aki kocsival megy Görögországba, tényleg nem érdemes kihagyni.

 Budapest és Kastraki között a távolság pont egy nap alatt megtehető, így akár odaúton, akár hazafele be lehet iktatni. A kempinget egy chat-oldalon Görögország legjobb kempingjeként mutatják be. Nem tudom, hogy valóban a legjobb, vagy nem, mindenesetre nem volt panaszunk. Nem túlzsúfolt, a vizesblokk szuper, úszómedence, stb... A tarifa 2007-ben 6,5 EUR/fő/éj volt.

GPS koordináták: 39.714000, 21.614483

vissza a  Nyitólapra