Remek apartman az első igazi magyar városban

A belföldi turizmus napjainkban ismét nagyon népszerű, aminek köszönhetően egyre többen fedezik fel, hogy milyen remek helyek találhatóak a határokon belül is. Ilyen kiváló úti cél például Székesfehérvár is. Székesfehérvárról talán kevesen tudják, de az első, igazi magyar városnak tekinthető, mivel elsőként kapta meg az önkormányzati jogot a középkori Magyar Királyságban. A várost még Géza nagyfejedelem alapította, azonban csak fia, I. Szent István király alatt lett az ország egyik fővárosa.

Itt épült meg a korabeli Európa egyik legnagyobb, és a Magyar Királyság legnagyobb temploma is, a székesfehérvári Nagyboldogasszony-bazilika (vagy Szűz Mária-bazilika, királyi bazilika). A török időkben az egykor impozáns templom sajnos elpusztult, és mára nem sok maradt belőle, azonban Székesfehérvár így sem szűkölködik a látnivalókban. Ilyen például a Virágóra. Ez tulajdonképpen egy föld alá süllyesztett mechanikából és egy virágokkal borított „számlapból” álló, hatalmas, szabadtéri óra, ami tavasztól őszig mutatja az időt és a dátumot, azonban népszerűsége miatt az üzemeltetői olyan megoldáson dolgoznak, aminek köszönhetően télen is üzemelhet.

Akár csak egy hétvégére ruccansz ki, akár némileg hosszabb időre érkezel pihenni, szükséges lesz számodra egy Apartman, szállás Székesfehérvár területén. A legjobb, amit választhatsz a Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár. A kényelmes, otthonos szállás rövid, és hosszabb tartózkodásra is tökéletes. Csendes, tágas fürdőszoba, jól felszerelt konyha és kényelmes hálószoba jellemzi. Akár még sütésre vagy főzésre is van lehetőség. Napjainkban egy igényes apartman már a légkondit, a sokcsatornás TV előfizetést és a korlátlan wifit sem nélkülözi, sőt, az ingyenes parkolás is megoldott.

A Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár minden irányból könnyen megközelíthető részén van, az M7-es autópályán Budapestről akár fél óra alatt elérhető. Ha már M7-es autópálya: a közelben található a világ legnagyobb huszárszobra, a Miskahuszár szobra. A 13 méter magas műalkotást is érdemes közelebbről megnézned, ha Székesfehérvár közelében jársz.